Praktijk Psychosociale Hulpverlening

De Blauwe Tandem begeleidt en adviseert over en aan jongeren en hun ouders. Door een planmatige aanpak waarbij de wensen van de cliŽnt of opdrachtgever centraal staan. Ook wordt advies gegeven aan huisartsen, scholen en gemeenten over normoverschrijdend gedrag en jongeren.

TAGS | info@deblauwetandem.nl 0642383899 | Copyright | Disclaimer
home » nieuws » gratis? ja, gratis.

Gratis? Ja, gratis.

Afgelopen week kreeg ik een videolink met hierin een filmpje van Alan Watts met de titel “Wat als geld geen rol speelde?” ( What if money was no object?) Ik keek het drie keer, kon het niet uit mijn hoofd krijgen. De strekking van het filmpje was; ga werk doen waar je intens gelukkig van wordt.

 

Om maar meteen concreet te worden; ik word er heel gelukkig van om mensen in hun hart te raken. Daarom ben ik compassie coach. Het werken met mensen die vastlopen in hun leven geeft mij de ruimte om mezelf als instrument in te zetten. En elke keer dat ik contact maak met mensen waarbij ik deze professionele kennis en kunde in kan zetten, voel ik me heel gelukkig.

 

Om te komen waar ik nu ben, heb ik door schade en schande geleerd wat het leven mij aan lessen geeft. Rond mijn dertigste koos ik ervoor een nieuwe weg in te slaan. Van een economische managementopleiding naar hulpverlener. Daarvoor heb ik een gedegen opleiding gevolgd voor maatschappelijk werker en heb diverse cursussen en bijscholingen gevolgd. Hierdoor ben ik nu ook trainer en counselor. Ik werk al zo'n 10 jaar in dit vak. Mensen van allerlei pluimage komen voorbij in mijn praktijk en ook leeftijd speelt geen rol. Wel heb ik als coach een speciaal plekje in mijn hart voor de jonge mensen in onze samenleving die voor hun 25e al burn-out zijn. Een burn-out is een hele zware vorm van ziek zijn. Eenmaal op de bodem van de put, is het vaak lang en hard werken om je weer goed te voelen. Daarom geloof ik heilig in het voorkomen van het echte ziek worden, door goed te luisteren naar je lijf en geest. Ook klachten die te maken hebben met rouwverwerking, verdriet, relaties en familie kunnen je ontzettend uit balans brengen. Dit zijn de momenten dat ik je help je gedachten te ordenen, je keuzes duidelijk te maken en je energie weer te laten stromen.

 

Ik vind het belangrijk om onafhankelijk zijn. De keerzijde hiervan is dat mijn klanten zelf de gesprekken met mij moeten betalen, waardoor het soms rustig is in mijn praktijk. De kosten zijn voor vele een hoge drempel die ik heel goed begrijp, je kunt je geld maar één keer uitgeven. Die drempel wil ik verlagen, door mijn coaching gratis aan te bieden. Gratis? Tja ik besef dat dit te mooi klinkt om waar te zijn. Mijn schoorsteen moet ook roken, nietwaar? Dat klopt, ik moet hard werken om het leven te leven dat ik wil in materiële zin. Ik heb daarom ook gewoon een vaste baan naast mijn praktijk. Maar om met Alan Watts te spreken, wanneer je doet waar je gelukkig van wordt, word je vanzelf succesvol! Daar wil ik voor gaan!

 

Ik krijg er veel voor terug wanneer ik jou gratis mag helpen; ik mag doen wat ik leuk vind en waar ik echt goed in ben. Daarnaast komt er misschien ook iemand op mijn pad die mij wat leert over het leven. Want ook ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Mijn uurtarieven staan op de site van mijn bedrijf De Blauwe Tandem als leidraad voor mensen die toch iets willen betalen. Je betaalt mij maar wat je het gesprek waard vindt. Ik hoop dat, wanneer je tevreden bent, ik (een deel van) je verhaal mag gebruiken op mijn website, uiteraard anoniem. De mogelijkheden van skype en facetime kunnen worden ingezet, wanneer je niet direct in de gelegenheid bent om mijn praktijk te bezoeken.

 

Ik geloof in de veerkracht van mensen en de wijze waarop wij altijd weer in staat zijn om te herstellen van wat ons overkomt. Help mij mijn droom te verwezenlijken en te doen waar ik enorm gelukkig van wordt; jou helpen grip te krijgen op je leven. Ik beloof je, het is de moeite waard, jij bent de moeite waard!
De Blauwe Tandem | Hagedoornstraat 24 | 2421 VH | Nieuwkoop | Tel. 0642383899 | info@deblauwetandem.nl | K.v.K.nr. 52539989
ga naar http://twitter.com/deblauwetandem ga naar http://https://nl.linkedin.com/in/hedwichsuijling ga naar http://info@deblauwetandem.nl ga naar http://https://www.facebook.com/DeBlauweTandem