Praktijk Psychosociale Hulpverlening

De Blauwe Tandem begeleidt en adviseert over en aan jongeren en hun ouders. Door een planmatige aanpak waarbij de wensen van de cliŽnt of opdrachtgever centraal staan. Ook wordt advies gegeven aan huisartsen, scholen en gemeenten over normoverschrijdend gedrag en jongeren.

TAGS | info@deblauwetandem.nl 0642383899 | Copyright | Disclaimer
home » groene hart kracht » empowerment en clientondersteuning

Empowerment en clientondersteuning

Trainingen

 

Het wordt steeds belangrijker zelf je eigen boontjes te kunnen doppen en laten we duidelijk zijn; dat is hartstikke moeilijk als je in de problemen zit. Naast individuele begeleiding kun je ook in een groep leren je eigen leven weer goed op de rit te krijgen. Als je ouder en/of verzorger bent, vrijwilliger, maatje of professional die te maken heeft met een jongere met veel problemen kun je bij ons leren om de jongere in zijn kracht te zetten.

Alle trainingen worden gegeven binnen het door de Blauwe Tandem opgerichte samenwerkingsverband Groene Hart Kracht. Hierin werken zeer ervaren professionals (ZZP) samen om deze trainingen op een gedegen wijze neer te zetten.

 

Trainingen voor jongeren en Jong-volwassenen

 

Empowerment 1

Er gaat veel veranderen in de wetgeving over hulp en zorg. Voor een heleboel mensen betekent dit dat zij veel meer zaken zelf moeten gaan regelen. Als je veel problemen hebt, is het nu misschien al lastig om overzicht te houden, straks wordt dit helemaal van je verwacht. In deze training leer je je eigen plan te maken om jouw leven op de rit te krijgen en te houden! Hoe? Door een aantal maanden jezelf te trainen in het nadenken over je toekomst. De training duurt 20 weken. 

 

Empowerment 2

Sommige mensen zullen na training 1 voldoende hebben geleerd om zelf verder te kunnen. Wanneer je nog wat extra training nodig hebt of nog wat andere vaardigheden wil leren om zelfstandig door het leven te gaan, volg je de empowerment 2. We bouwen verder aan je plan voor de toekomst en gaan ook al oefenen met het uitvoeren van doelen. Deze training duurt ook 20 weken.

 

 

Training voor vrijwilligers, familieleden, buren, (sport)verenigingscoaches

 

Wordt Participatiesupporter! 

Jongeren met veel problemen hebben niet zelden moeite om relaties te onderhouden met vrienden en volwassenen. Wanneer ze gaan leren om regisseur te worden van hun eigen leven is het heel belangrijk als ze daar ondersteuning bij krijgen.

De belangrijkste regel in het leren je anders te gaan gedragen is dat je dit veel moet gaan oefenen. En dat gaat met vallen en opstaan. Dan is het fijn dat je omgeving weet dat je aan het oefenen bent en je in je nabije omgeving hulp kunt vragen bij een lastig klusje of gewoon een arm om je heen als het even niet lukt. Of zelfs een schouderklopje als iets lukt waarvan je dacht dat je het eigenlijk niet kon. 

Jongeren met veel problemen zullen zich niet makkelijk laten helpen en dat vraagt van ouders, vrijwilligers en andere betrokken mensen doorzettingsvermogen. Zij zijn gewend door de samenleving een stickertje opgeplakt te krijgen en zullen daarom niet makkelijk hun vertrouwen stelling in hulp of begeleiding.

 

De training Wordt Participatiesupporter! leert de familie en diverse vrijwilligers enerzijds gesprekstechnieken, anderzijds ondersteunt de training met het opzetten van een supportnetwerk in de wijk of het dorp, zodat je als vrijwilliger ook in hele lastige situaties de jongere kunt blijven ondersteunen. Er bestaan verschillende mogelijkheden voor de invulling voor deze training. Hierdoor is het fijn als u contact opneemt met Hedwich Suijling om de verschillende mogelijkheden te overleggen.

telefoon 0642383899 of info@deblauwetandem.nl

 

  

Training voor professionals van de overheid, leerbedrijven en non-profit organisaties

 

Vangnettraining participeren

Vanuit je organisatie werk je met jongeren met veel problemen. Soms moet je met regels werken waardoor je werkrelatie met de jongere op gespannen voet komt te staan. De Blauwe Tandem biedt een training waardoor je gesprekstechnieken leert die je helpen contact te maken. Door casuïstiek en oefeningen train je jezelf in het contact maken en houden met de jongeren.

De training wordt in vijf dagen gegeven, verdeeld over twee tot drie maanden (In overleg met de opdrachtgever.) 
De Blauwe Tandem | Hagedoornstraat 24 | 2421 VH | Nieuwkoop | Tel. 0642383899 | info@deblauwetandem.nl | K.v.K.nr. 52539989
ga naar http://twitter.com/deblauwetandem ga naar http://https://nl.linkedin.com/in/hedwichsuijling ga naar http://info@deblauwetandem.nl ga naar http://https://www.facebook.com/DeBlauweTandem